Prachtige derde plaats op Le Mans

Na een sterk opgebouwde en bloedstollend spannende race staat Bo Bendsneyder voor het eerst op het podium in het Moto3 Junior World Championship van het FIM CEV Repsol. De 16-jarige Dutch Racing Team coureur pakte met veel zelfvertrouwen de derde plaats nadat de race door een zware crash werd teruggebracht naar 12 ronden. Na de tweede start won Bendsneyder, die startte vanaf P6, een plek maar even later was hij terug te vinden op de zevende positie. Al snel ontstond een grote groep van acht coureurs en Bendsneyder was lange tijd in de achterhoede van deze groep te vinden. De coureurs vooraan de groep konden geen gaatje slaan waardoor de acht bij elkaar bleven. Halverwege de race voerde de Rotterdammer zijn tempo op en maakte Joan Mir een schuiver waardoor de groep met zeven doorging voor de eindstrijd. In amper drie ronden zat Bendsneyder op de vierde plek en had hij uitzicht op het podium. Met nog twee ronden te gaan zette hij opnieuw succesvol de aanval in waardoor hij de derde plek bemachtigde. In de laatste ronde bezat hij zelfs even de tweede positie maar de Maleisiër Pawi was hem te slim af. Bendsneyder eindigde nog binnen de seconde van de nummer 1 Aron Canet op de derde plek. Bendsneyder: “Voorafgaand aan de wedstrijd was ons doel wel om op het podium te eindigen. We stonden op P6 maar de racepace was het hele weekend al goed. Ik had zelfs in de race de snelste rondetijd te pakken en was met 1.43.9 de enige die onder de 1.44 kwam. Het was best een lastige race met een grote groep. Halverwege won ik wat plekken. Ik moest het echt van de bochten hebben want op het rechte stuk konden de jongens me wel weer voorbij komen uit mijn slipstream. Ik wilde in de slotfase counteren en wist dat als ik derde zou blijven liggen de jongen op de vierde plek mij wel weer voorbij zou gaan. Dus die tweede plek gaf me vrij veel zekerheid voor in ieder geval een podiumplaats. Toen ik werd ingehaald kon ik nog wel een keer aanzetten voor de tweede plaats maar daarvoor moest ik teveel risico nemen. Dan was de zekerheid van het podium voor mij belangrijker en dat we nu voor het eerst op het podium staan is echt super!”