Goud en brons op Silverstone

Met twee podiumplekken en een comfortabele voorsprong in het kampioenschap van de Red Bull MotoGP Rookies Cup keert de Rotterdamse Bo Bendsneyder tevreden terug naar huis. Waar hij in de eerste race met volle overtuiging won reed hij in de tweede race op een kletsnat circuit bekeken naar de derde plek. “Ik keek erg uit naar dit weekend want deze snelle baan op Silverstone ligt mij wel. Ik ben erg blij met dit resultaat. In de kwalificatie kon ik met twee coureurs tactisch rijden wat resulteerde in de eerste startrij voor ons alle drie.” In de eerste race domineerde de Rotterdammer vanaf pole position de gehele race. Met een continue hoog tempo wist hij halverwege de race een gaatje te slaan en kon hij zijn voorsprong vasthouden. De groep van vijf achter hem voerde een felle strijd om de tweede plaats waaronder zijn directe concurrent voor het kampioenschap Fabio Di Giannantonio. De groep werd in de laatste ronde door een crash van twee rijders uitgedund waardoor de Italiaan tweede werd met een achterstand van ruim 2 seconden. “Ik heb hier laten zien dat lengte en gewicht niets uitmaken en ging vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. In het begin kon ik niet echt wegkomen en pushte flink. Toen ik twee hele snelle rondjes reed maakte Fabio een foutje en daardoor ontstond er toch een gaatje. Deze race heb ik heel constant gereden en daar ben ik heel tevreden over.”

Bo Bendsneyder, Red Bull Rookies MotoGP Cup Race 1, British MotoGP 2015

Race twee:

Een “wet race” zorgde voor een totaal ander wedstrijdbeeld in de tweede race. Bendsneyder was na de start goed weg maar moest in de eerste ronde uitwijken voor zijn voorganger Marc Garcia die onderuit ging. Hierdoor zakte de Rotterdammer terug naar de vijfde plaats en verloor hij de aansluiting met de coureurs aan kop. Bendsneyder klom halverwege de race op naar een comfortabele derde plaats en reed de rest van de wedstrijd solo achter de twee koplopers Sasaki en Boulom. Hij reed zijn rondjes solide uit en kon daardoor als derde op het podium klimmen. Di Giannantonio verloor dure punten door als elfde te finishen. “In deze race viel er heel veel regen maar ondanks dat was het vertrouwen op de motor goed. Ik zat achter Marc en omdat ik wist dat hij snel is in de regen dacht ik dat wij misschien wel samen weg konden komen. Toen hij viel moest ik uitwijken en raakte ik buiten de baan. Daardoor konden Sasaki en Boulom een gaatje slaan. Toen ik op plek drie lag heb ik de race safe en geconcentreerd uitgereden want ik wist dat de coureurs achter me niet zomaar dat gat konden dichtrijden.”

“Volgend weekend rijden we met Dutch Racing Team weer in Spanje, het zal wel wennen zijn om na lange tijd weer op de Honda te stappen maar ik heb er heel veel zin in!”

Bo Bendsneyder, Red Bull Rookies MotoGP Cup Race 2, British MotoGP 2015

Related posts