Bendsneyder opnieuw snel in Jerez

De afgelopen drie dagen waren er een groot aantal Moto3 en Moto2 teams neergestreken op het circuit van Jerez de la Frontera voor een laatste privé test voordat volgende week op hetzelfde circuit de eerste officiële krachtmeting op het programma staat tijdens officiële IRTA Moto2 & Moto3 test. Onder de deelnemers ook het Red Bull KTM Ajo Moto2 en Moto3 team met daarin natuurlijke onze Nederlandse troef Bo Bendsneyder. Ondanks dat er de afgelopen drie dagen geen tijdwaarneming was en er derhalve door de teams geen rondetijden vrijgegeven werden hebben we uit goed ingelichte bronnen vernomen dat Bendsneyder zich op nieuw met de snelsten kon meten en met een glimlach van oor tot oor woensdagavond het Zuid Spaanse circuit heeft verlaten. Bendsneyder reed tijdens de driedaagse test maar liefst 192 ronden op zijn snelle KTM die tijdens deze test voor het eerst gespoten was in de kleurstelling waarmee hij komend seizoen actief zal zijn tijdens de achttien Grand Prix weekenden.

“De driedaagse test hier in Jerez is heel erg goed verlopen. We hebben veel ronden kunnen rijden en op het eind kunnen we zeggen dat het een hele positieve test is geweest. Tijdens de eerste dag waren de omstandigheden niet helemaal ideaal, er was namelijk weinig grip vanwege de regen die er afgelopen weekend was gevallen. Gedurende de test werden de omstandigheden steeds beter en hebben we het gevoel met de motor opnieuw kunnen verbeteren. We hebben veel nieuwe dingen geprobeerd en het uiteindelijk heel goed gedaan. De komende week zullen we zien waar we werkelijk staan en ons kunnen meten met de rest van de rijders en de teams. Ik kijk er naar uit om de strijd aan te gaan met onze rivalen.”

De volgende test voor Bo Bendsneyder en het Red Bull KTM Ajo Team zal zijn van 8 t/m 10 maart op hetzelfde Jerez circuit als de officiële IRTA test op de kalender staat

bo7

bron: racesport.nl, ajo.fi

 

Gerelateerde berichten