Bendsneyder sluit test met goed gevoel af

Vrijdagochtend openden de Moto2 coureurs de derde en afsluitende testdag. Aangezien de baan nog grotendeels nat was vanwege een regenbui in de vroege ochtend was er in eerste instantie niet veel actie op de baan. Slechts achttien coureurs besloten voor één of meerdere ronden naar buiten te gaan. Luca Marini was het snelst, maar met een snelste rondetijd van 1’53.262 bleef de Italiaan meer dan 10 seconden verwijderd van de snelste tijd gereden tijdens de tweede dag. Ondanks de omstandigheden besloot Bo Bendsneyder het in de slotfase toch nog een aantal ronden te proberen, en dat ging niet onverdienstelijk. De Nederlander zette een tijd op de klok van 1’54.930, een tijd die na afloop goed was voor de zesde plaats op de lijst. Even na het middaguur tijdens de tweede sessie leken de omstandigheden weliswaar beter, een regenbui zorgde er echter al snel voor dat er in deze sessie opnieuw nauwelijks werd gereden en de baan niet meer droog werd. Slechts acht coureurs reden één of meerdere ronden. Met een snelste rondetijd van1’45.714 was het Fabio Quartararo die het snelst was voor Dominique Aegerter en Eric Granado. Na afloop van deze sessie hield nagenoeg iedereen het voor gezien, tijdens de derde en afsluitende sessie van de dag kwamen er dan ook nog maar slechts drie coureurs in actie op de op dat moment opnieuw kletsnatte baan. Hector Barbera was van het drietal het snelst voor Jorge Navarro en Aegerter op het moment dat het merendeel van de teams hun spullen al ingepakt hadden in de luchtvrachtboxen voor de reis naar Qatar.

Bo Bendsneyder, Tech3 Racing Team, snelste ronde1’42.528 (P13):

“We kunnen terugkijken op drie geslaagde testdagen deze week in Jerez. We hebben de stappen gemaakt die we wilden maken en mijn gevoel met mijn Mistral wordt steeds beter. Eigenlijk hadden we best nog wel geluk met het weer, dit omdat de voorspellingen waren dat het alle drie dagen zou gaan regenen en we op een aantal buien na best nog wel veel hebben kunnen rijden. De tweede dag was goed, daar hebben we veel dingen uit kunnen proberen. Tijdens de eerste dag hadden we in het begin een aantal kleine strubbelingen, maar uiteindelijk hebben we de voorkant van de motor stap voor stap iets aangepast en wisten we ons te verbeteren. We hebben ons met name geconcentreerd op de ‘race pace’ en heb ik een racesimulatie kunnen rijden, een simulatie waar ik in de laatste ronde mijn snelste tijd liet noteren. Ik wist constant rondetijden in de 1’42 te rijden, iets waar ik erg blij mee ben. Ik ben blij met het werk wat we gedaan hebben, we zijn klaar voor Qatar.”

Samengestelde tijden dag 1-2-3
Met zijn snelste ronde gereden tijdens de tweede dag bleef Lowes het snelst van allemaal voor teamgenoot Iker Lecuona, Brad Binder, Francesco Bagnaia en Xavi Vierge. De zesde tijd tijdens deze afsluitende driedaagse wintertest kwam op naam van Alex Marquez gevolgd door Romano Fenati, Miguel Oliveira, Matia Pasini en Valentino Rossi’s halfbroer Luca Marini. Bendsneyder, die ondanks het weer terug kan kijken op een geslaagde test, noteerde de dertiende rondetijd. De Nederlander was uiteindelijk slechts 0,705 seconde langzamer dan de snelste man, en daarmee kan de Moto2 debutant met een meer dan tevreden gevoel afreizen naar Qatar voor zijn allereerste Moto2 Grand Prix weekend. Ook het Nederlandse NTS RW Racing GP verlaat met een tevreden gevoel Jerez. Met een zeventiende en twintigste rondetijd voor respectievelijk Joe Roberts en Steven Odenaal en rondetijden minder dan een seconde verwijderd van de snelste tijd – de eerste twintig Moto2 coureurs noteerden tijdens deze test een rondetijd die minder dan een seconde langzamer was dan de snelste tijd van Lowes – kan er gesproken worden van een geslaagd debuut voor chassisfabrikant NTS.

2018-M2-Bendsneyder-Spain-Jerez-Test-008

Tijden gecombineerd dag 1-2-3:

Naamloos

Bron: motogp.com, racesport.nl, tech3 racing

Gerelateerde berichten