Goede start Bendsneyder niet beloond

Bo Bendsneyder en Steven Odendaal werkten zich in het zweet op het circuit van Silverstone, maar dat werd niet beloond met punten. De rijders van NTS RW Racing GP eindigden de Moto2-race van de Britse Grand Prix als respectievelijk 21ste en 25ste. Met dat resultaat waren ze allerminst tevreden. De omstandigheden in Engeland waren extreem en loodzwaar. Heter dan dit – een luchttemperatuur van 32 graden Celsius – was het het hele weekend nog niet geweest. Sterker nog: het hele seizoen tot nu toe was het nog niet zo warm als tijdens de Moto2-race op Silverstone. Zondagmiddag was het 4 graden warmer dan zaterdagmiddag en zelfs 8 graden warmer dan vrijdagmiddag in FP2 en zondagochtend tijdens de warm-up. De omstandigheden zijn weliswaar voor iedereen hetzelfde, maar het was de vraag hoe de verschillende machines – dit jaar voor het eerst uitgerust met Triumph-motorblokken – in combinatie met de banden en het nieuwe asfalt zouden reageren in een wedstrijd van achttien ronden bij die hoge temperaturen. Bendsneyder begon goed aan de race, met een prima start en een degelijke eerste ronde. In de tweede ronde echter maakte hij een foutje, waardoor hij ruim een seconde verloor op de rijders om hem heen. Dat verlies kon hij in het verloop van de wedstrijd niet meer goedmaken, zodat hij finishte op dezelfde plaats als waarvan hij was begonnen: 21ste. Ook Odendaal won een aantal plaatsen bij de start. Hij verloor echter al snel de aansluiting bij een groepje en reed zodoende een stabiele maar ook vrij eenzame wedstrijd die resulteerde in de 25ste plaats.

Bo Bendsneyder (21 op +23.906): “De start was goed deze keer, de eerste ronde ook, maar daarna maakte ik een foutje. Ik wilde teveel, ging wijd, en daardoor konden er een paar voorbij. Helaas. Ik ben zeker niet tevreden.”