Geen punten in lastige GP Aragon

Het had iets meer mee moeten zitten met Bo Bendsneyder en Simone Corsi om in de Grand Prix van Aragon punten te pakken. Bendsneyder had in het begin van de Moto2-race weinig grip en finishte als 18de, terwijl Corsi aan het einde van de wedstrijd te kampen had met trillingen en als 21ste over de streep kwam. De Italiaan kwam vanaf de 26ste plek goed uit de startblokken op Motorland Aragon. In de openingsfase won hij zes plaatsen. In ronde 7 leverden crashes van Nagashima en Roberts voor hem nog eens twee plaatsen winst op. Drie ronden later moest Corsi de 18de plek echter opgeven aan zijn teamgenoot en verloor hij gaandeweg de aansluiting. Bendsneyder verloor na een redelijke start vanaf de 21ste plaats in de eerste ronde een paar plaatsen, en zag zelfs zijn teamgenoot voorbij komen, maar de Nederlander herstelde zich goed. In de negende ronde vond hij de aansluiting bij het groepje van vier onder aanvoering van Corsi en twee ronden later nam hij de koppositie op de 18de plaats over van de Italiaan. Bendsneyder kon het gat naar het groepje dat om de punten streed niet meer dicht rijden, maar wist wel Dominique Aegerter en Jesko Raffin keurig achter zich te houden. “Het is belangrijk dat we beter worden in de kwalificatie om er ook in de race beter bij te kunnen zitten”, analyseerde NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “We moeten daar plekken winnen en zorgen dat we geen plekken verliezen tijdens de eerste ronden van de race. Dit wordt al beter, maar toch moeten we daar heel hard aan blijven werken. Als we dit kunnen realiseren dan komen we waar we moeten zijn: bij de punten. Als met al zijn we niet ontevreden over hoe het nu gaat met Bendsneyder. Jammer dat Corsi het tempo tijdens de race niet kon vasthouden en terugviel. Ik wil hem graag bedanken voor zijn werk in de afgelopen twee GP’s. Met de informatie die hij ons kon geven, gaan we verder. Vanaf de volgende race (Thailand, over twee weken) zal Jesko Raffin de plek van Corsi innemen.”

Bo Bendsneyder (18 op +28.609): “Het is een beetje hetzelfde verhaal als vorige week op Misano: dit is niet de uitslag die we graag hadden gewild. Ik niet, en het team ook niet. In het begin van de race had ik weinig grip, waardoor ik niet mee kon in de groep. Daarna kon ik het tempo wel weer opvoeren en constant houden, maar het gat kon ik niet meer dicht rijden. We moeten kijken wat we kunnen verbeteren wat de grip betreft om er de volgende keer beter bij te staan.”