Geen punten voor Bendsneyder in hectische race

Met een zwaarbevochten twaalfde plaats in de GP van Oostenrijk bezorgde Dominique Aegerter NTS RW Racing GP vier punten. Bo Bendsneyder verging het in de eerste race op de Red Bull Ring minder goed. Hij finishte op de 22ste plaats. De Moto2-race was op z’n zachtst gezegd een hectische wedstrijd. Aegerter kwam goed uit de startblokken vanaf de 24ste plaats en wist op te rukken naar de achttiende plaats, toen de race in de vierde ronde moest worden stilgelegd vanwege een megacrash van Enea Bastianini waarbij ook Edgar Pons, Hafizh Syahrin en Andi Farid Izdihar onderuit werden gekegeld. Aegerter had alle geluk van de wereld dat rondvliegende stukken van motoren hem ternauwernood misten.
Voor de herstart van een race van nog dertien rondes gold de doorkomst van de derde ronde, wat inhield dat de Zwitser vanaf de negentiende plaats kon starten. Voor Bo Bendsneyder betekende dat een start vanaf de 25ste plaats. Aegerter kwam opnieuw goed weg en wist zelfs even de tiende plaats te bereiken. In een stevig gevecht in een groepje met Joe Roberts, Lorenzo Baldassarri en Somkiat Chantra behaalde hij uiteindelijk de twaalfde plaats: één positie lager dan het beste resultaat voor NTS RW Racing GP tot nu toe (de elfde plaats van Bendsneyder in Qatar).
Bendsneyder had het een stuk verder naar achter moeilijk in een eenzame race, waarin hij geen moment een vuist kon maken. Hij finishte als 22ste, op 29.300 van racewinnaar Jorge Martin.

Bo Bendsneyder: “Tja… Het was echt megalastig. Ik heb geen moment het goede gevoel gehad. Na FP1 zijn we de weg kwijt geraakt. We wisten het gewoon niet meer. Het werkt helaas niet zo makkelijk om de set-up van Dominique erin te gooien en hetzelfde tempo te rijden. De wedstrijd werkte ook niet echt mee, met die crash en de herstart. Hopelijk helpt de data ons om voor volgend weekend de draad op te pikken en betere resultaten te halen, want hier wordt niemand vrolijk van.”