Officiële bevestiging: Bo Bendsneyder met EAB Racing in 2021 in WorldSSP kampioenschap

Het is officieel, Bo Bendsneyder maakt in 2021 zijn debuut als coureur in het FIM Supersport World Championship. De Rotterdammer heeft een contract getekend met het EAB Racing Team, waarin hij gaat racen met een Yamaha YZF-R6. Beide partijen hebben het nieuws maandagochtend 30 november bevestigd middels een officieel persbericht.

Bo Bendsneyder reed in het begin van zijn carrière succesvol in verschillende nationale en internationale talentenklassen en kwam zo in 2014 in de Red Bull Rookies Cup terecht. In zijn debuutseizoen behaalde hij direct een overwinning in zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Een jaar later domineerde hij het 2015 Red Bull MotoGP Rookies Cup-seizoen, met acht zeges, twee podiums en uiteindelijk de dik verdiende titel. Bendsneyder liet daarmee zien klaar te zijn voor het wereldkampioenschap en dat bleek ook wel uit twee podiums (Silverstone en Sepang) in zijn eerste Moto3-jaar voor Red Bull KTM Ajo. De afgelopen drie jaar reed de Nederlander in het Moto2-wereldkampioenschap en behaalde in totaal 27 WK-punten.

Bo Bendsneyder: ‘Ik ben erg blij dat ik komend jaar rij voor EAB Racing Team in het WorldSSP en ik ben erg gemotiveerd na mijn recente goede reeks in het Moto2-wereldkampioenschap, met drie keer punten op rij. Ik kan daarom niet wachten om de EAB Racing Team Yamaha YZF-R6 voor de eerste keer te testen. De R6 is niet compleet nieuw voor mij en dat is een groot voordeel na mijn jaren in het MotoGP-paddock. Veel dank gaat uit naar Ferry Schoenmakers en mijn sponsoren die mij deze geweldige kans gegeven hebben en ik ga er alles aan doen om er een groot succes van te maken.’

Ferry Schoenmakers, teameigenaar EAB Racing Team: “We zijn erg blij Bo binnen ons team te verwelkomen en ik denk dat we aan het begin staan van een succesvolle samenwerking. Bo heeft vaak laten zien dat hij echt een goede coureur is en ik denk dat de Yamaha YZF-R6 goed bij hem past. In aanloop naar 2021 hebben we een aantal tests gepland zodat we klaar zullen zijn voor de eerste race.”

Bron: racesport.nl

Gerelateerde berichten