Bendsneyder na slechte start van P29 naar P15

Zondag om 12:20 uur lokale tijd, 19:20 uur Nederlandse tijd gingen de lichten uit voor de Moto2 race over 18 ronden op het Circuit of the Americas. Het was behoorlijk warm op het Texaanse circuit met veel zon en een buitentemperatuur van meer dan 30°C. Polesitter Raúl Fernández startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor Remy Gardner en de zeer goed gestarte thuisrijder Cameron Beaubier. Het was even stuivertje wisselen maar Fernández hield de koppositie vast. Al gauw was het Fabio di Giannantonio die opklom naar de derde plaats achter het Red Bull KTM Ajo duo voor Marco Bezzecchi, Beaubier zakte terug naar de vijfde plaats. Aan het eind van het lange rechte stuk viel Gardner voor het eerst aan maar Raúl Fernández kon counteren. Op hetzelfde moment nam Beaubier de vierde plaats over van Bezzecchi. Voor Bo Bendsneyder was het een dramatische openingsronde, de Nederlander viel van de 23e startplaats terug naar de 29e en laatste plaats. In de tweede ronde barstte het gevecht voor de tweede plaats los. Beaubier ging in bocht 1 eerst voorbij aan Gardner en probeerde het vervolgens in bocht 2 bij Di Giannantonio. De Italiaan liet dit niet zomaar gebeuren en sloeg terug. Doordat zij elkaar in de haren vlogen kon Fernández aan de leiding al een gat slaan van een seconde. In de derde ronde kwam de race van Tom Lüthi ten einde, de Zwitser ging onderuit in de snelle bocht 19. Terwijl Raúl Fernández zijn voorsprong zo rond de seconde wist te houden reden de coureurs daarachter nog steeds dichtbij elkaar. In de vierde ronde dook Beaubier uit de slipstream op het lange rechte stuk en nam hij de tweede plaats over van Gardner. De Australiër liet dat niet zomaar gebeuren, drie bochten later pakte hij de tweede plaats weer terug. In de ronden daarna ging het gauw achteruit met Beaubier, Di Giannantonio passeerde hem voor de derde plaats waarna Bezzecchi aan de Amerikaan voorbijging voor de vierde plaats. In de zesde ronde ging het volledig mis voor Gardner. De Australiër verloor de voorkant van zijn Kalex in bocht 15 en schoof onderuit. Het was een onschuldige schuiver maar wel een hele dure. Hij kreeg de machine niet meer aan de praat waardoor het einde race betekende. Doordat Raúl Fernández aan de leiding reed konden er grote stappen gemaakt worden in het kampioenschap. In de negende ronde viel Sam Lowes uit, hij kreeg te maken met een technisch probleem. Twee ronden later ging het mis voor Albert Arenas, de Spanjaard was lelijk ten val gekomen bij het uitkomen van bocht 20 en greep naar zijn sleutelbeen. Vooraan wist Raúl Fernández zijn voorsprong uit te breiden naar 2,5 seconde richting Di Giannantonio. Twee seconden daarachter reed Bezzecchi op de derde plaats met daar anderhalve seconde achter Augusto Fernández en Beaubier. In vijftiende ronde kwam Celestino Vietti hard ten val in bocht 6, dat betekende einde race voor de Italiaan. Raúl Fernández bleef tot aan het eind van de race foutloos en kwam uiteindelijk opnieuw als winnaar over de streep. Het was de derde zege op rij voor de Spanjaard en alweer zijn zevende van het seizoen. Met die zeven overwinningen heeft hij het record van Marc Márquez geëvenaard met de meeste overwinningen in de Moto2 klasse als rookie. Er zijn nog drie races te gaan dus de kans is zeker aanwezig dat Fernández dat record gaat verbeteren. Di Giannantonio reed ook een zeer goede race en kwam als tweede over de finish voor landgenoot Bezzecchi. Augusto Fernández kwam als vierde over de streep voor publieksfavoriet Beaubier en Arbolino. Verder finishten Ai Ogura, Xavi Vierge, Marcos Ramirez en Jake Dixon in de top tien. Bo Bendsneyder reed een goede tweede helft van de race en eindigde uiteindelijk als vijftiende waarmee hij één punt scoorde. NTS RW Racing GP coureurs Barry Baltus kwamen als zeventiende en twintigste over de streep.

P15 + 23,108

“Na een teleurstelling gisteren, ben ik erg tevreden met vandaag. Ik had gisteren van de kwalificatie meer verwacht, maar kwam niet verder dan een 23e startplek. Ik startte vandaag dus als drieëntwintigste en had een goede start. De eerste rondes had ik wat moeite met de nieuwe banden en zakte terug naar een 29e plek.
Na een ronde of vier kon ik mezelf goed herpakken en ik voelde me sterk. Uiteindelijk kwam ik als veertiende over de finish, maar moest ik een positie inleveren voor het overschrijden van de track limits in de laatste ronde. Een vijftiende plek en dus één punt in #AmericasGP! Na een aantal lastige weekenden, is dit zeker positief. We weten dat het tijd kost om het goede gevoel met de motor terug te vinden, maar dit is een eerste stap in de goede richting. We nemen alle positieve dingen uit deze wedstrijd mee en gaan hard verder werken aan de punten die we nog kunnen verbeteren.”