Bendsneyder 8e in kwalificatie

Na de Moto3 en Moto2 klasse was het zaterdagmiddag in Jerez de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun kwalificatie van de Gran Premio Red Bull de España. Na afloop van de drie vrije trainingen, waarin de top vijftien binnen een halve seconde en de top vierentwintig binnen een seconden van elkaar geklasseerd stonden op de samengestelde tijdlijst, beloofde ook deze Q1 en Q2 een spannende aangelegenheid te worden.

Q1
In deze sessie, waarin de zestien coureurs uitkwamen die zich niet rechtstreeks hadden weten te plaatsen voor Q2, was het Somkiat Chantra die met een rondetijd van 1’41.397 het snelst was en zich daarmee samen met Jorge Navarro, Albert Arenas en onze eigen Bo Bendsneyder alsnog wist te plaatsen voor Q2.

Marcos Ramirez noteerde in deze sessie de vijfde rondetijd waarmee hij zich als negentiende kwalificeerde voor de zondag te verrijden race. Zonta van den Goorbergh beëindigde deze sessie met de tiende rondetijd, een tijd waarmee de jonge Nederlander zondag tijdens zijn zesde Grand Prix weekend vanaf de vierentwintigste plaats op de grid aan de wedstrijd mag beginnen.

Q2
In deze vijftien minuten durende Q2, waarin de veertien snelste coureurs na drie vrije trainingen en de vier snelste coureurs uit Q1 in actie kwamen, was het Jorge Navarro die al snel zijn kansen vergooide door na een aantal ronden in de eerste bocht na start en finish onderuit te schuiven.

Nadat er lange tijd een Elf Marc VDS Racing Team 1-2 in de maak leek was het uiteindelijk Ai Ogura die met een snelste rondetijd van 1’41.289 onder de tot op dat moment snelste rondetijd van Tony Arbolino dook en daarmee de pole voor zich opeiste. Arbolino werd hierdoor terugverwezen naar de tweede plaats terwijl teamgenoot Sam Lowes zich als derde kwalificeerde. De vierde startplaats werd een prooi voor Aron Canet gevolgd door Fermin Aldeguer, Celestino Vietti en Chantra. Bendsneyder kwalificeerde zich als achtste terwijl Augusto Fernandez en Pedro Acosta in deze kwalificatie de top tien completeerden.

#64 Bo Bendsneyder (P8):

Vanmorgen in de derde vrije training waren we echt competitief met gebruikte banden en wisten we mijn snelste rondetijd van de eerste dag al snel te verbeteren. Daarna hebben we nieuwe banden gemonteerd, maar we konden op deze nieuwe banden geen goede rondetijd neerzetten, dus we eindigden als twintigste. Dat was een beetje teleurstellend, maar we wisten dat we de snelheid hadden. Na FP3 hebben we de data nogmaals goed bekeken en mijn crew deed geweldig werk om me een beter gevoel te geven voor Q1. Het lukte me om een goede ronde neer te zetten en ik kwalificeerde me als vierde zodat ik alsnog naar Q2 ging. Ik voelde me erg goed voor Q2, ik pushte vanaf het begin. Ik ben blij met het tempo dat ik heb, starten vanaf de achtste plaats op de grid is erg goed dus ik kijk uit naar morgen.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten