Bendsneyder start vanaf rij 3 in Silverstone

Zaterdagmiddag om 15:10 uur lokale tijd, 16:10 uur Nederlandse tijd begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op Silverstone. De omstandigheden waren nagenoeg perfect met veel zon en een buitentemperatuur van 20°C.

Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie. Voormalig World Supersport 300 wereldkampioen en World Superport coureur Manuel González begon goed aan de sessie en liet zijn naam meteen bovenaan de tijdlijst zetten. Daarnaast reden ook Jorge Navarro, Fermín Aldeguer en Lorenzo Dalla Porta goede rondetijden met RW Racing GP coureur Barry Baltus daar kort achter, jagend op een plaats in de top vier die recht geeft op deelname aan Q2. Jorge Navarro reed uiteindelijk een 2’04.670 en was daarmee het snelst voor Manuel González, Alessandro Zaccone en Somkiat Chantra waardoor deze vier coureurs verder mochten naar Q2. Lorenzo Dalla Porta kwam slechts 0,019 tekort op de vierde tijd waardoor hij vanaf de negentiende plaats moet starten. Fermín Aldeguer noteerde de zesde rondetijd wat hem de twintigste startplaats oplevert voor RW Racing GP coureurs Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh, verder stonden Marcos Ramirez en wild-card Rory Skinner in de top tien.

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens de baan op in de tweede kwalificatiesessie om op pole position te jagen. Voormalig Moto3 wereldkampioen Albert Arenas begon zeer sterk en reed een 2’04.386 in zijn eerste run waarmee hij het snelst was voor Celestino Vietti en Augusto Fernández. Ook Bo Bendsneyder had een goede rondetijd achter zijn naam staan die hij wist te rijden met een sleepje van Jorge Navarro, de Nederlander stond daarmee in de top vijf. Halverwege de sessie kwam thuisrijder Jake Dixon ten val in bocht 14 (Aintree). De Brit was ongedeerd en kon zijn weg vervolgen om te proberen een mooi kwalificatieresultaat te behalen voor eigen publiek. Enkele ogenblikken later ging het ook mis voor WK leider Celestino Vietti, de Italiaan crashte in bocht 8 (Club) waardoor zijn sessie er vroegtijdig op zat. Richting het einde van de sessie wist Augusto Fernández onder de tijd van Arenas te duiken met een 2’04.103. Dit bleek genoeg te zijn voor pole position ondanks dat Joe Roberts er alles aan had gedaan om de Spanjaard van de eerste plaats te stoten. De Amerikaan kwam slechts 0,034 seconde tekort en kwalificeerde zich als tweede met Ai Ogura die de eerste startrij compleet maakte. Albert Arenas noteerde de vierde rondetijd voor Celestino Vietti en Jake Dixon met Bo Bendsneyder daarachter op de zevende plaats, de Nederlander kwam minder dan een halve seconde tekort voor pole position. Verder wisten Alonso López, Marcel Schrötter en Aron Canet zich in de top tien te kwalificeren.

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten