P16 voor Bendsneyder in kwalificatie

Zaterdagmiddag om 15:10 uur begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón. De omstandigheden waren zeer gunstig met veel zon en een buitentemperatuur van zo’n 24°C, daarbij was ook de stevige wind wat gaan liggen.

Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie. Het was Cameron Beaubier – die de Moto2 klasse aan het eind van dit seizoen zal verlaten – die een 1’52.480 reed en daarmee het snelst was voor titelkandidaat Ai Ogura, Alessandro Zaccone en voormalig WK leider Celestino Vietti. Deze vier coureurs mochten hierdoor verder naar Q2 om daar mee te doen voor pole position. RW Racing GP coureur Barry Baltus kwam slechts 0,030 seconde tekort op een plaats in Q2 en noteerde de vijfde tijd waarmee hij zondagmiddag vanaf de negentiende positie zal starten. Achter de Belg, die zijn contract met het Nederlandse team heeft verlengd, waren het Lorenzo Dalla Porta, Senna Agius, Marcel Schrötter, teamgenoot Zonta van den Goorbergh en Simone Corsi in de top tien.

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens de strijd voor pole position aan in de tweede vijftien minuten durende kwalificatiesessie. Voor Celestino Vietti ging het al gauw mis in deze Q2 sessie doordat hij in zijn eerste snelle ronde onderuitging in bocht 1. De Italiaan stond bij het ingaan van de zomerstop nog aan de leiding in het Moto2 kampioenschap maar sindsdien is hij zesde geworden op Silverstone en gecrasht op de Red Bull Ring en het Misano World Circuit Marco Simoncelli waardoor hij teruggevallen is naar de vierde plaats in het kampioenschap en 42 punten achterstand heeft op Augusto Fernández. Na de eerste run had Ai Ogura de snelste rondetijd in handen voor Jake Dixon en Aron Canet. Augusto Fernández leek op dit moment nog moeite te hebben en stond op de negende plaats. De coureurs kwamen naar binnen voor een nieuwe soft-compound achterband waarna ze vervolgens nog één keer alles op alles zetten om een zo goed mogelijke startpositie te bemachtigen. Augusto Fernández liet zich niet van de wijs brengen en reed een indrukwekkende 1’51.888 waarmee hij pole position op zijn naam schreef voor GASGAS Aspar teamgenoten Albert Arenas en Jake Dixon. Alonso López kwalificeerde zich als vierde voor Aron Canet en Pedro Acosta, verder stonden Tony Arbolino, Ai Ogura, Somkiat Chantra en Joe Roberts in de top tien. Bo Bendsneyder werd enkele keren gehinderd door andere rijders, waaronder een gele vlag situatie, waardoor hij niet echt die snelle ronde kon neertzetten. Hij heeft zich als zestiende gekwalificeerd.

#64 Bo Bendsneyder – P16 –

“We hebben het gevoel verbeterd ten opzichte van de eerste dag. Ik voelde me erg goed toen we op de zachte band naar buiten gingen, waardoor we binnen de top 14 zaten, wat altijd ons doel is. Ik had iets meer verwacht in Q2, toen ik naar buiten ging was er een crash voor me en in de tweede run was er een rijder die weer aansloot, waardoor ik tijd verloor. Ik ben wel een beetje teleurgesteld over de kwalificatie, maar nu zetten we alles op alles voor de race van morgen, die lang en moeilijk zal zijn, ik kan niet wachten!”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten