P12 voor Bendsneyder in kwalificatie

Zaterdag om 13:30 uur lokale tijd, 07:30 uur Nederlandse tijd begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit. Na regenval in de middagpauze scheen de zon weer fel en was het behoorlijk warm op het Maleisische circuit met een buitentemperatuur van zo’n 31°C.

Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie. Joe Roberts reed een 2’07.062 en was daarmee het snelst voor Filip Salac, Lorenzo Dalla Porta en Niccolò Antonelli waardoor deze vier coureurs verder mochten naar Q2. Jeremy Alcoba klokte de vijfde rondetijd wat hem de negentiende startplaats opleverde, achter hem waren het de teleurstellende Celestino Vietti, Marcos Ramirez, Taiga Hada, Keminth Kubo en David Sanchis in de top tien. Niccolò Antonelli crashte nog in bocht 1 maar de Italiaan was ongedeerd en had al genoeg gedaan om een plaats in Q2 te bemachtigen.

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs kwamen vervolgens in actie in Q2 om de strijd aan te gaan voor pole position. Filip Salac maakte al gauw een fout en schoof onderuit, de Tsjech kreeg het ook niet voor elkaar om zijn machine zelf terug te brengen naar de pitbox. Halverwege was het WK leider Ai Ogura die met een 2’06.405 pole position in handen had voor Tony Arbolino en Aron Canet. Titelconcurrent Augusto Fernández stond op dat moment op de zesde plaats, Bo Bendsneyder stond er goed bij op de negende positie. De coureurs kwamen naar binnen om een nieuwe soft-compound achterband te laten monteren en het daarmee nog een keer te proberen in de slotfase van de sessie. De 2’06.405 die Ogura al vroeg in de sessie reed bleek genoeg te zijn voor pole position, achter de Japanner eindigden Tony Arbolino en Aron Canet in de top drie. De Japanner heeft 3,5 punten voorsprong in het kampioenschap en heeft zondag de eerste kans om de Moto2 wereldtitel in de wacht te slepen. Jake Dixon kwalificeerde zich als vierde voor Manuel González en titelkandidaat Augusto Fernández, daarachter waren het Somkiat Chantra, Pedro Acosta, Cameron Beaubier en Alonso López in de top tien. Bo Bendsneyder noteerde de twaalfde rondetijd.

#64 Bo Bendsneyder – P12 –

“Vandaag hebben we een flinke stap kunnen maken ten opzichte van gisteren. Ik ben blij met de progressie, maar niet helemaal met het resultaat. We hadden op de derde rij kunnen staan, maar het is uiteindelijk rij vier geworden. Morgen in de warm up moeten we nog proberen iets te vinden, en het weer in de gaten houden; alhoewel ik zowel onder droge als natte omstandigheden snel ben. Ik kijk uit naar de race morgen.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten