Bendsneyder 11e in seizoens afsluiter

Bo Bendsneyder sloot zondagmiddag het seizoen af op het Ricardo Tormo Circuit na opnieuw een meedogenloze strijd om de punten. Na een goede start had de Nederlander de nodige moeite om zijn positie te behouden. Na in de tweede bocht in aanraking te zijn gekomen met een collega coureur moest Bendsneyder zich uit het achterveld naar voren zien te knokken. Door kalm te blijven herpakte de Pertamina Mandalika SAG coureur zich uitstekend en wist hij uiteindelijk na 25 ronden als elfde de finish te passeren.

#64 Bo Bendsneyder – P11 –

“We hebben de laatste race van het seizoen afgesloten met een aantal punten. De stap voorwaarts was goed. De start van de race was goed maar ik verloor daarna enkele posities in de eerste bocht, ik herstelde ze in de tweede bocht maar ik raakte een andere rijder en verloor daarbij opnieuw veel posities. Ik bleef kalm en bleef pushen tot het einde. Uiteindelijk eindigden we als elfde. Ik wil het hele team bedanken voor het geweldige werk dat ze dit seizoen hebben verricht. We hebben dit seizoen veel geleerd en dat zal ons goed van pas komen voor volgend jaar. Ik zal tijdens het voorseizoen hard naar volgend jaar toewerken. Tot volgend jaar!”

Bendsneyder sloot hiermee het 2022 seizoen met 87 gescoorde WK-punten af als dertiende in de eindstand van het kampioenschap. De Nederlander wist in alle 20 verreden wedstrijden dit seizoen de finish te halen, een hele knappe prestatie.

Race uitslag:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten