Over Bo

Op 5-jarige leeftijd krijgt Bo het motorvirus te pakken en rijdt hij op een pocketbike zijn eerste kilometers in diverse (inter)nationale kampioenschappen.Het Molenaar NSF100 Championship legt de basis voor zijn verdere motorsportcarrière. De drie seizoenen op een Honda NSF 100 worden succesvol afgesloten met 2x een tweede plaats en Kampioen in 2011. Ook op het EK NSF 100 kampioenschap staat Bo op het podium: zilver in 2010 en brons in 2011. Op het WK NSF 100 in 2010 zet Bo een nieuw baanrecord neer. De nieuw opgezette GP3 Junior Cup zet Bo in 2011 eveneens op zijn naam. Hij rijdt op een Moriwaki 250 cc. De titel in de GP3 Junior Cup wordt in 2012 met succes verdedigd en ook het kampioenschap in de Yamaha R125 klasse kan Bo op zijn erelijst bijschrijven. In het IDM en ONK rijdt Bo zich verder in de kijker: diverse podiumplekken waaronder 1e tijdens de British Superbikes in Assen, 1e tijdens de Race of the Champions in Assen en 2e in Zolder zijn het resultaat. 2 wildcards voor de Pata European Junior Cup worden beide verzilverd met de hoogste trede op het podium: zowel in Assen als op de Nürburgring is Bo de snelste.

Ben Majoor trofee
Tijdens het jaarlijkse KNMV Motosportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden op 12 januari 2014 de vele 2013 motorsport kampioenen gehuldigd en reikte de nationale motorsport bond de jaarlijkse KNMV onderscheidingen uit. Bo Bendsneyder hield de eer hoog namens de wegrace en kreeg de Ben Majoor trofee uitgereikt.

2014
In 2014 eindigt Bo als negende in de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daarnaast staat hij vijftiende in het eindklassement van het Spaans Open Kampioenschap met het Dutch Racing Team. Hij wordt opgenomen in de KNMV Talentselectie wegrace en krijgt van het NOC-NSF de IT (Internationaal Talent) status.

2015
2015 is een belangrijk jaar voor Bo. Hierin werd hij met overmacht kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Aan het eind van het seizoen krijgt hij te horen dat hij een felbegeerd zitje heeft weten te bemachtigen in het KTM fabrieksteam van Aki Ajo en samen met zijn teamgenoot Brad Binder in de Moto3 klasse mag gaan rijden. In het Moto3 Junior World Championship eindigt hij als 7e.

2016
Bo begint het seizoen uitstekend door al meteen in zijn eerste GP punten te scoren met een 14e plek. Vervolgens worden er in de daaropvolgende 5 GP’s geen punten gescoord, maar vanaf de GP van Catalunya zijn er weer punten met een 11e plek. In zijn thuis GP op Assen wordt hij 9e, zijn tot dan toe beste finish. In Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië worden er ook punten gescoord met een 12e, en twee maal een 7e plaats. In de Britse GP op Silverstone kan hij zelfs meestrijden om de winst als hij enkele ronden aan de leiding gaat en zijn eerste podiumplek scoort: 3e. Op Misano gaat het mis als hij al in de eerste ronde onderuitgaat; zijn enige DNF dit seizoen. Op Aragon volgt een 15e plek en in de Japanse GP op Motegi zijn er dan weer geen punten met een 18e plaats, vanwege een jumpstart moet hij naar binnen voor een “ridethrough”. Op Philip Island wordt hij 10e. Op het circuit van Sepang in Maleisië wordt er in een knotsgekke race weer een podium uitgesleept: weer een derde plek. In de afsluitende GP op Valencia komt hij tot een 13e plaats na als 20e gestart te zijn; dit door een gridpenalty die hem werd opgelegd na de kwalificatie: maar liefst 12 plekken inleveren vanwege te langzaam rijden in 3 opeenvolgende sectoren. Dit was al de vierde keer dat hem dit overkwam; In zijn eerste GP op Qatar ( teruggezet van 8 naar 11),Tijdens de Argentijnse GP ( teruggezet van 22 naar 26), tijdens de Britse GP op Silverstone ( teruggezet van 3 naar 8)  en op Valencia ( teruggezet van 8 naar 20). Natuurlijk erg jammer als je goed gekwalificeerd hebt. Maar dat zijn goede leermomenten tijdens zo een eerste seizoen. Al met al een geslaagd “Rookie”seizoen voor Bo, die het kampioenschap als 14e afsluit. Opvallend is ook dat Bo slechts 3 keer crashte dit seizoen, wedstrijden en trainingen meegeteld.

2017

De vooruitzichten zijn goed tijdens de winter: tijdens de Preseasontests zit Bo zowat altijd in de top 5. Bij KTM is men dan ook hoopvol gestemd, zeker na dat vorig seizoen met Binder de wereldtitel werd binnengehaald. Vanaf Qatar komt Honda echter met een geheel nieuwe motor, KTM komt vooral topsnelheid te kort en loopt een beetje achter de feiten aan in de eerste helft van het seizoen. In de eerste wedstrijd in Qatar weet Bo geen punten te scoren na een aanrijding met zijn trainingsmaatje Livio Loi. Tussen Qatar en Argentinië gaat het tijdens een privétest op Assen bijna flink mis; dit voorval blijft bij Bo nog flink doorwerken in zijn mindset; in Argentinië loopt het voor geen meter. Geen punten. Bo neemt met zijn vader een vakantie in de States tussen Argentinië en de Amerikaanse GP, dit om even alles weer op een rijtje te zetten. In de kwalificatie sleept hij er een 10e plek uit. In de race gaat het mis: in de tweede ronde gaat hij onderuit in een poging de eerste groep bij te halen; er volgt echter een rode vlag situatie waardoor er een herstart komt. Echter Bo zijn machine raakt niet tijdig terug in de pits en hij moet verder toekijken vanaf de kant. Weer geen punten. In Jerez loopt het in de Vrije trainingen en kwalificatie weer niet: 24e startplek. In de race weet Bo zich echter gestaag naar voren te werken en een 11e plaats te pakken; de eerste punten dit jaar. Op Le Mans volgt een 9e plek na een sterke laatste helft van de race. Op Mugello pakt hij een 12e plek. Op Catalunya pakt hij een puntje met plek 15. In zijn thuis GP op Assen start hij vanaf plek 2 de wedstrijd. Bij het uitkomen van de laatste chicane wordt hij aangetikt door Rodrigo, Bo en zijn machine schuiven in de top 10 over de finish, echter wordt hij niet geclassificeerd, omdat hij niet in contact was met zijn motor,… Op de Sachsenring behaalt hij een 8e plaats. In Tsjechië grijpt hij net naast het podium met een vierde plek onder verraderlijke omstandigheden. In Oostenrijk worden geen punten gescoord als Bo onderuitgaat en in zijn val John Mcphee meeneemt. In Engeland wederom een nulscore als hij er wordt afgetikt door Guevarra. Tijdens dit weekend tekent Bo een contract met het Tech3 Team om in 2018 uit te komen in de Moto2 klasse. In Misano wordt Bo zesde, ondanks een crash, tijdens een zeer natte race. Op Aragon weet hij geen punten te scoren. Op Motegi wordt in een natte race een 9e plaats gepakt. In de Australische GP valt hij net buiten de punten met P16. Op Sepang wordt hij 10e. In zijn afsluitende wedstrijd in de Moto3 klasse op Valencia wordt hij 12e. Bo eindigt als 15e in het WK. Geen slecht resultaat maar niet waar op gehoopt was.

Persoonlijk profiel:

 • Leeftijd: 23 ( 4 Maart 1999 )
 • Geboorteplaats : Rotterdam (NL)
 • Woonplaats: Rotterdam (NL)
 • Burgerlijke staat: relatie met Demi
 • Lengte: 180 cm
 • Gewicht : 64 Kg.
 • Motor: Kalex  Pertamina Mandalika SAG Team
 • Race nummer : 64
 • GP starts : 122
 • Eerste GP : Qatar 2016
 • Wins : –
 • Podium plaatsen : 2
 • Pole positions : –
 • Eerste GP pole : –
 • Snelste raceronde : –
 • Punten in WK : 303

Carriere: