Bendsneyder 20e in Misano

Zondagmiddag om 12:20 uur ging de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van start. Onder nagenoeg ideale omstandigheden met een buitentemperatuur van 26°C en een baantemperatuur van zo’n 38°C begonnen de coureurs aan de 25 ronden durende race. Polesitter Pecco Bagnaia kwam goed van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in voor Marcel Schrötter en Brad Binder. Mattia Pasini nam de vierde positie in handen voor een zeer goed gestarte Miguel Oliveira. Daarachter waren het Fabio Quartararó, Joan Mir, Xavi Vierge en Luca Marini. Voor Alex Márquez ging het in de eerste ronde al mis na een valpartij met Augusto Fernández die hem aantikte in bocht 14, Carro. De Spanjaarden konden hun Kalex machines weer oppakken maar een goed resultaat zat er niet meer in. Het was duidelijk wat de strategie van Bagnaia was aangezien de Italiaan in de tweede ronde al een marge van een seconde had opgebouwd. Pasini had inmiddels de tweede plaats overgenomen en een klein gat geslagen naar Oliveira, Schrötter, Mir en Binder die in een hevig gevecht voor de derde positie verwikkeld waren. Ook voor Danny Kent was het een dag om te vergeten, de Brit crashte waardoor zijn race ten einde kwam. Bo Bendsneyder leek het in de beginfase van de race lastig te hebben. De Nederlander was onderweg op de 24e plaats en wist nog niet veel progressie te boeken. Bagnaia was ongenaakbaar en liet een zeer hoog tempo zien aan de kop van het veld. Pasini kon zijn ritme enigszins volgen maar er zat een gat van ruim een seconde tussen de twee Italianen. Oliveira had de derde plaats in handen maar werd nog wel nauwlettend in de gaten gehouden door Schrötter die achter hem reed. Navarro reed een knappe race en was inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats en had Mir, Binder, Vierge, Quartararó en Baldassarri achter zich in de top tien. Voor Luca Marini kwam de thuisrace op teleurstellende wijze vroegtijdig ten einde. Het leek erop dat zijn achterspatbord tegen zijn achterband wreef waardoor er veel rook van zijn machine kwam op het rechte stuk. Er werd eerst gevreesd voor olie op de baan maar dat bleek later niet aan de orde te zijn. Ook Sam Lowes reed de race niet uit aangezien de Brit een fout maakte in de laatste bocht voor start / finish. Na een inhaalactie verloor de Swiss Innovative Investors team coureur de voorkant van zijn KTM en ging onderuit. Oliveira en Schrötter hadden het gat naar Pasini op de tweede plaats met negen ronden te gaan gedicht. De Portugees zette de aanval in en ging voorbij aan de Italiaan. Pasini vocht nog twee keer terug maar uiteindelijk had de Red Bull KTM Ajo coureur de betere snelheid en wist de veteraan af te schudden. Voor het kampioenschap een goede actie van Oliveira aangezien hij op deze manier slechts 5 punten verliest op titelconcurrent Bagnaia. Een opmerkelijk moment was er voor Romano Fenati en Stefano Manzi. De twee Italianen kwamen in contact met elkaar ter hoogte van bocht 14, Carro, waardoor ze allebei naast de baan kwamen. Ze konden hun weg vervolgen maar vervolgens haalde Fenati een ongelooflijke en gevaarlijke actie uit waarbij hij de voorrem van Manzi vastgreep. Manzi crashte even later alsnog en Fenati kreeg de zwarte vlag voor gevaarlijk rijgedrag. Bagnaia bleef foutloos en kwam uiteindelijk als dominante winnaar over de finishlijn. De strijd voor de tweede plaats was nog niet gestreden en Schrötter viel in de laatste ronde aan. De Duitser schoot echter wijd waardoor Oliveira de tweede plaats in handen had en Schrötter uiteindelijk als derde over de streep kwam en zijn eerste podiumfinish behaalde. Verder waren het Pasini, Mir, Baldassarri, Quartararó, Binder, Navarro en Vierge in de top tien. NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen als 17e en 18e over de finish, Bo Bendsneyder eindigde de race als 20e.