Bendsneyder 17e in kwalificatie

Bo Bendsneyder start zondagmiddag tijdens de eerste Moto2 race van het seizoen in Qatar vanaf de zeventiende plaats op de grid. Niet de startplaats waar de Nederlander vooraf op gehoopt had maar gezien zijn schouderblessure zeker een acceptabele uitgangspositie voor de zondagmiddag te verrijden wedstrijd.

Bo Bendsneyder reisde afgelopen dinsdag af naar het Losail International Circuit in Qatar met de wetenschap dat hij donderdag voorafgaand aan het eerste Grand Prix weekend van het seizoen eerst nog een bezoekje moest brengen aan de circuitarts. De reden hiervoor, een tijdens de wintertest in Portimão bij een crash opgelopen gebroken sleutelbeen en een daaropvolgende operatie iets meer dan een week geleden in Barcelona.

Het groene licht voor deelname kwam er donderdagmiddag maar de wetenschap dat het een moeilijk en pijnlijk eerste Grand Prix weekend van het seizoen zou worden bleef, en dat uitgerekend op het circuit waar de Nederlander de twee voorgaande jaren uitstekend wist te presteren.

De Pertamina Mandalika SAG Team coureur verbeet de eerste twee dagen de pijn, zocht zijn momenten uit hetgeen zaterdagmiddag resulteerde in een zeventiende startplaats voor de zondagmiddag te verrijden Moto2 race van de Grand Prix of Qatar.

#64 Bo Bendsneyder P17 – 1.59,971:

“Toen ik vorige week mijn sleutelbeen brak en geopereerd werd, wisten we dat het dit weekend hier in Qatar niet makkelijk zou worden. Donderdagmiddag werd ik fit verklaard voor dit weekend en daar was ik vanzelfsprekend al heel erg blij mee, maar door de pijn en de kracht die ik nog mis heb ik al mijn energie gestopt in de momenten die nodig waren. Gelukkig wist ik in Q1 meteen een goede tijd op de klok te zetten, een rondetijd waarmee ik me wist te plaatsen voor Q2. Door deze inspanning was het wel een stuk lastiger in Q2 en had ik toen best wel veel pijn. Met een snelste rondetijd van 1’59.971 start ik morgen vanaf P17 op de grid.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten