Bendsneyder 17e in kwalificatie

Na het spektakelstuk in de MotoGP klasse was het zaterdagmiddag in Mugello de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun kwalificatie van de Gran Premio d’Italia Oakley, en dat op het moment dat de regen- en onweersbui het Italiaanse circuit gepasseerd leek te zijn.

Q1
Op een nagenoeg droge baan begonnen de zeventien coureurs op slicks aan deze sessie, een sessie waarin na afloop de snelste vier coureurs alsnog doorgaan naar Q2. Al in de beginfase zag Marcel Schrötter alle ogen op zich gericht, de Duitser maakte een trappende beweging naar Keminth Kubo nadat deze hem daarvoor licht hinderde. Het zal niemand verbazen dat deze actie voor de Intact Dynavolt niet ongestraft zal blijven en na afloop ongetwijfeld nog een staartje zal krijgen. Het was uiteindelijk veteraan Mattia Pasini – dit weekend met een wildcard aan de start verschijnend – die het snelst was voor Tony Arbolino, Fermin Aldeguer en Marco Raminez. Dit viertal ging dus alsnog door naar Q2 terwijl Alonso Lopez er met een vijfde plaats net naast greep en zondag vanaf de negentiende plaats op de grid aan de race moet beginnen. Zonta van den Goorbergh noteerde in deze sessie de twaalfde rondetijd, een klassering waarmee de RW Racing GP coureur zich als zesentwintigste kwalificeerde voor zijn achtste Moto2 race.

Q2
Na een sterk begin van Bo Bendsneyder was het uiteindelijk Aron Canet die na vijftien minuten de tijdlijst aanvoerde en daarmee de pole veiligstelde. De Spanjaard zette een snelste rondetijd van 1’51.121 op de klok en was daarmee het snelst voor Pedro Acosta en Sam Lowes. Celestino Vietti kwalificeerde zich als vierde voor Mattia Pasini, Ai Ogura, Joe Roberts, Tony Arbolino en Jake Dixon. De in Nederlandse dienst rijdende Barry Baltus noteerde in deze sessie de tiende rondetijd en behaalde daarmee zijn beste kwalificatie tot nu toe in de klasse.

Bo Bendsneyder beëindigde de kwalificatie als zeventiende en zal daarmee zondag in Mugello vanaf de zesde startrij aan de wedstrijd moeten beginnen.

#64 Bo Bendsneyder – P17 – + 0.953

“Vanmorgen hebben we een flinke stap kunnen maken ten opzichte van gisteren, dus dat stemt tot tevredenheid. Ik reed mijn snelste ronde alleen, we wisten dat het in de kwalificatie nog sneller kon, maar helaas ging het regenen. Vanaf de eerste ronde voelde ik dat er minder grip was dan ’s morgens. Ik had flink veel moeite om in de buurt te komen van de tijd van vanmorgen. In mijn laatste ronde reed ik tenslotte een goede ronde. We moeten kijken of we iets kunnen vinden om de grip te verbeteren. Het gevoel met de motor is goed en de snelheid is ook goed. We moeten gewoon een goede start hebben morgen en in het begin van de wedstrijd zo veel mogelijk mensen inhalen. Zodat we in de eerste groep mee kunnen gaan. Zoals altijd zal ik er vol voor gaan morgen ! “

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, badboybo64.com, stopandgo.es

Gerelateerde berichten