Bendsneyder negende tijdens tweede testdag in Portimão

Nadat de Moto3 coureurs vrijdag tijdens de eerste dag van de Official Moto2 & Moto3 Test Portimão de dag openden was het zaterdagochtend om 09:30 uur de beurt aan de Moto2 coureurs om als eersten de baan op te gaan. Het liep echter allemaal iets anders, vanwege de eerder in de ochtend gevallen regen was de baan nog nat wat resulteerde in dat geen van de coureurs naar buiten ging en iedereen deze sessie aan zich voorbij liet gaan.

Aangezien de zon in de ochtend in geen velden of wegen te bekennen was, het af en toe nog een beetje miezerde was de situatie aan het begin van de tweede sessie nog niet veel anders. In eerste instantie opnieuw weinig tot geen actie maar dat veranderde halverwege de 70 minuten durende training. In het tweede deel van deze sessie kwam de actie op gang en zagen we op het Red Bull KTM Ajo duo Pedro Acosta en Albert Arenas na iedereen op de baan verschijnen. Tijdens de derde en afsluitende sessie was het geheel droog, scheen de zon en werd er volop gereden. De snelste rondetijden van deze tweede dag werden dan ook grotendeels gereden in deze sessie. Met een snelste rondetijd van 1’42.234 was het Acosta die het snelst was en na afloop van de dag de tijdlijst aanvoerde voor Aron Canet, Sam Lowes, Fermin Aldeguer en Tony Arbolino. De in Nederlandse dienst rijdende Barry Baltus kende opnieuw een goede dag. De Fieten Olie Racing GP coureur noteerde de zesde rondetijd van de dag voor de in de allerlaatste ronde van de dag in bocht 1 samen gecrashte Somkiat Chantra en Arenas. Bo Bendsneyder die net als voornoemd tweetal in de laatste ronde van de dag stil kwam te staan en lopend zonder motor de pitstraat binnen kwam wandelen eindigde als negende terwijl Jake Dixon zaterdag de top tien completeerde. Zonta van den Goorbergh beëindigde de dag met de twintigste rondetijd achter zijn naam.

Zondag komen de Moto2 coureurs nogmaals drie keer in actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Official Moto2 & Moto3 Test Portimão. Als we de Portugese weersvoorspellers mogen geloven blijft de regen weg en wordt het een zonnige en droge laatste testdag voor de coureurs op het circuit waar vijf dagen later het eerste Grand Prix weekend van 2023 van start zal gaan.

Gecombineerde tijden Dag 2:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten