Bendsneyder 14e in Qatar

Na de Moto3 coureurs was het zondagavond in Qatar de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun eerste en 18 ronden tellende race van het seizoen. In een race waarin de nieuwe Pirelli banden een grote rol zouden gaan spelen was er een goede start van zowel Barry Baltus als ook Zonta van den Goorbergh. Het waren het uiteindelijk Alonso Lopez en Baltus die met zijn tweeën uit gingen maken wie deze eerste race van het seizoen op zijn naam mocht schrijven. Het tweetal vocht in de slotfase een verbeten strijd uit waarin Lopez uiteindelijk uiteindelijk aan het langst eind trok en als winnaar de finish passeerde. Baltus passeerde op slechts 0,055 seconde van de Spanjaard als tweede de finish waarmee hij zijn eerste podium in de klasse wist te scoren voor zowel hemzelf als ook zijn Nederlandse werkgever RW-Idrofoglia Racing GP. Sergio Garcia passeerde op iets minder dan een seconde als derde de finish voor Ai Ogura en Manuel Gonzalez. Van den Goorbergh maakte het succes voor het Nederlandse team compleet door als dertiende de finish te passeren en daarmee in deze eerste race van het seizoen drie belangrijke WK-punten te scoren. De vanaf de zeventiende plaats op de grid gestarte Bo Bendsneyder passeerde achter Van den Goorbergh als veertiende de finish waarmee beide Nederlanders zondagavond Qatar verlaten met de eerste WK-punten van het seizoen op zak.

Bo Bendsneyder kende zondag vanaf de zeventiende plaats op de grid een goede start van de race. De Nederlander had meteen een goed tempo te pakken en kwam op een gegeven moment zelfs als tiende door. Even leek het er zelfs op dat Bendsneyder zich in de eerste groep zou gaan melden, maar zeven ronden voor het einde was het gedaan met de Pirelli voorband. Bendsneyder knokte zich naar het einde van de race maar verloor daarbij wel een aantal posities, de veertiende plaats in deze eerste race van het seizoen werd uiteindelijk zijn deel.

Bo Bendsneyder (P14): “De start van de race was goed. Met de nieuwe Pirelli banden is het gevoel compleet anders dan met de Dunlops, je moet het gewoon veel meer managen. Ik denk dat we de achterband goed gemanaged hebben, maar met de voorband hadden we duidelijk meer moeite. Ik verloor in de laatste zeven ronden heel veel tijd. Maar goed, we hebben twee WK-punten weten te scoren maar het is zeker wel om iets om de komende races in gedachten te houden. Het is heel belangrijk om van deze ervaring te leren zodat we een stap voorwaarts kunnen maken.”

race uitslag

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten