Bendsneyder P20 in kwalificatie

Zaterdagmiddag om 13:45 uur begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Na regenval eerder op de dag scheen nu een voorzichtige zon en was de baan nagenoeg volledig opgedroogd.

Q1
De coureurs die na de trainingen buiten de top veertien geklasseerd stonden namen deel aan deze eerste kwalificatiesessie. Ayumu Sasaki zou niet van start gaan in deze sessie doordat hij in het ziekenhuis was voor controle na een crash in de ochtendsessie. Het waren de meervoudig Moto2 racewinnaars Tony Arbolino en Celestino Vietti die de tijdlijst aanvoerden in deze sessie voor Diogo Moreira en Jeremy Alcoba waardoor de twee Italianen, de Braziliaan en de Spanjaard verder mochten naar Q2. Senna Agius klokte de vijfde rondetijd waardoor de Australiër zondagmiddag als negentiende op de grid zal staan, één plekje voor Nederlander Bo Bendsneyder. Een crash was er in de slotfase van de sessie nog voor Dennis Foggia in bocht 1 (Curva Expo ’92).

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens de onderlinge strijd aan voor pole position in de tweede vijftien minuten durende kwalificatiesessie. Onder andere de twee RW-Idrofoglia Racing GP coureurs hadden zich rechtstreeks geplaatst voor deze sessie maar voor Zonta van den Goorbergh zou het al zeer vroegtijdig ten einde komen. In zijn eerste ronde schoof de Nederlander zijn Kalex onderuit in bocht 5 (Curva Sito Pons) waarna hij zijn weg niet meer kon vervolgen. Een ronde later ging het in dezelfde bocht mis voor Alonso López. Uiteindelijk behaalde Fermín Aldeguer een overtuigende pole position met een 1’40.673 voor Albert Arenas en Jake Dixon. Het alweer de vijfde pole position in de Moto2 klasse voor de negentienjarige Spanjaard die volgend jaar opklimt naar de MotoGP klasse. WK leider Sergio García kwalificeerde zich als zesde en Barry Baltus eindigde als dertiende.

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten