Eerste test op de Red Bull KTM Ajo

Met afgelopen zondag nog winst voor Miguel Oliveira in de laatste GP van het seizoen, begonnen voor het Red Bull KTM Ajo team de voorbereidingen alweer voor het 2016 seizoen. Het team in een nieuwe opstelling, met Brad Binder en Bo Bendsneyder, werkte een tweedaagse test af op het circuit van Jerez. Binder maakt zich op voor een tweede seizoen in het gteam, terwijl Bo Bendsneyder, afgelopen seizoen kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, zal debuteren in het wereldkampioenschap volgend jaar. Bo kon voor het eerst op de KTM rijden en kreeg veel steun van zijn nieuwe teammaat Brad Binder, die hier afgelopen seizoen nog op het podium stond. De weersomstandigheden, zonnig en warm,  zorgden ervoor dat de heren optimaal gebruik konden maken van deze test mogelijkheid. Binder kwam tot 129 rondes, Bo zelfs tot 135. Beide heren waren dan ook tevreden over deze tweedaagse test. Binder slaagde er nog in een snelste ronde te rijden die sneller was dan het circuitrecord. Volgende week wordt er nog getest op Valencia alvorens de verplichte winterstop ingaat.

Brad Binder:

“Het gevoel met de motor, dat we deze twee dagen gevonden hebben op Jerez is werkelijk geweldig. We hadden de voorbereidingen op 2016 niet beter kunnen beginnen. We hebben veel werk verzet en hebben diverse verbeteringen gevonden. Ik ben heel tevreden over wat KTM voor ons gedaan heeft. Met kleine veranderingen hebben we grote stappen voorwaarts gemaakt. Mijn snelste ronde was heel goed en onze snelheid was constant. Dus ik wil het team en KTM bedanken voor het goed werk dat ze gedaan hebben.”

Bo Bendsneyder:

“Zo mijn eerste twee testdagen op de Moto3 machine zitten erop. Het ging allemaal vrij goed en ik heb weer veel bijgeleerd. De eerste dag was het moeilijkst, omdat alles nieuwe was voor me. Het team, de motor. Maar we hebben mede dankzij het goede weer veel ronden kunnen rijden. Ik heb veel geleerd over hoe de machine reageert, ik denk dat het zelfs heel goed ging, we konden steeds sneller rondgaan. Ik heb nou kennisgemaakt met het team en de machine, dus ik kijk er al naar uit om volgende week verder te testen op Valencia, een circuit dat me wel ligt.”

Bendsneyder, Jerez Moto2/3 test. November 2015

Gerelateerde berichten