Laatste test van het jaar

Op maandag en dinsdag testte het Red Bull KTM Ajo team op het circuit van Valencia. Hier werd het werk voortgezet, waar in Jerez vorige week mee was begonnen. Brad Binder en Bo Bendsneyder genoten van deze twee geweldige werkdagen. Ze waren dan ook positief over de verbeteringen die KTM voor het volgend seizoen had geleverd. Onder ideale weersomstandigheden, net als bij de laatste GP op Valencia, werden er door de beide rijders verschillende tests afgewerkt. Binder concentreerde zich op de afstelling van de machine, voortbordurend op de settings die in Jerez gevonden waren. Bo gebruikte beide dagen om zich verder aan te passen aan zijn nieuwe machine en reed liefst 151 rondes. Daarin kwam hij ook dicht in de buurt van de snelste tijden die er gerden werden. Dit was de laatste test voor dit jaar, de volgende test zal pas weer in Februari plaatsvinden.

Brad Binder:

“We gingen de baan op met de basissetup waar we in Jerez mee geëindigd waren; met de upgrades van KTM, die zo goed werkten daar. Het was een goede dag, maar we hebben in de loop van de dag enkele dingetjes veranderd, en dat pakte niet zo goed uit als ik gedacht had. Op het eind van de dag waren we weer terug bij het begin en toen voelde het weer veel beter aan. De tijden waren goed en ik was zelfs sneller dan in het afgelopen GP weekend hier. Al met al erg positief. Ik ga morgen terug naar Zuid Afrika, eerst even een beetje vakantie en dan weer hard werken aan mijn conditie.”

Bo Bendsneyder:

“Ondanks dat ik me niet helemaal lekker voelde, ging de test vrij goed. Maandag was weer iets moeilijker omdat het voor mij praktisch een nieuw circuit is op de nieuwe motor. Vandaag zijn we goed vooruitgegaan, met de setup en ook met de rondetijden. We hebben nog wel wat werk, want er is nog ruimte zat voor verbetering, vooral op nieuwe banden. Een mooie afsluiting van 2015, ik heb veel rondes kunnen rijden en stap voor stap werd het gevoel beter en de snelheid nam alleen maar toe. Ik ga me nou richten op school, supermoto en fitness training.”

12316636_987977344596601_3124758541397745797_n

Gerelateerde berichten