Eerste test 2016

Op donderdag begon het Red Bull KTM Ajo team aan de eerste test van dit jaar op het circuit van Valencia. Brad Binder en Bo Bendsneyder konden na twee maanden weer op hun KTM stappen. Beide heren waren erg tevreden met hun eerste indrukken van dit jaar.  Brad en Bo hadden twee dagen de gelegenheid om het gevoel op de motor weer terug te vinden. Ondanks dat het weer niet echt meezat, regen op de eerste dag en veel wind gedurende beide dagen. Binder kwam tot 98 ronden Bendsneyder tot 99. Beide heren hadden een kleine schuiver op vrijdagmorgen, maar waren ongedeerd en konden zonder al te veel oponthoud weer verder met de test. Het gevoel met de machine is meteen erg goed. Komende zondag zal het team verder testen op het circuit van Jerez.

Brad Binder:

Gisteren hebben we niet veel kunnen rijden omdat het ’s middags begon te regenen, maar het was lekker om weer op de KTM te kunnen stappen en het gevoel weer terug te krijgen. Ondanks dat het gisteren regende was het een goed gevoel om weer aan de machine gewend te raken. Vandaag stond er erg veel wind maar ondanks dat hebben we weer een hoop dingen geleerd over de nieuwe machine. Nadat ik me weer helemaal op mijn gemak voelde, waren we meteen weer snel. Ik kijk er dan ook al naar uit om op Jerez verder te testen.

Bo Bendsneyder:

Deze twee dagen testen zijn me goed afgegaan. We hebben veel verschillende setups kunnen uitproberen. Na twee maanden niet gereden te hebben, heb ik een hoop lol gehad en we hebben weer veel vooruitgang geboekt. We hebben aan de zitpositie op de machine gewerkt, zodat ik me comfortabeler voel. We hebben het hele gevoel met de machine verbeterd, vooral aan de voorkant. Nou gaan we naar Jerez, en ik weet zeker dat we nog wat stappen kunnen zetten.”

12747456_1728811107355410_7794520619060171057_o

Gerelateerde berichten