Bendsneyder 16e in kwalificatie

Ondanks dat de donkere wolken steeds dichterbij kwamen konden de Moto2 coureur zaterdagmiddag om 15:10 uur op een droog Red Bull Ring circuit beginnen aan hun kwalificatie van de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich.

Q1
Als eerste kwamen de zeventien coureurs in actie die zich eerder op de dag niet rechtstreeks hadden weten te plaatsen voor Q2. Het was de Amerikaan Cameron Beaubier die in deze sessie met een snelste ronde van 1’34.310 het snelst was voor Marcel Schrötter, Fermin Aldeguer en Bo Bendsneyder. Deze vier snelste mannen gingen dan ook door naar Q2, de kwalificatiesessie waar de snelste achttien met elkaar de strijd aangingen voor de beste startposities tijdens de zondagmiddag te verrijden race. In de slotfase van deze sessie was er nog een flinke schuiver voor Niccolò Antonelli, de Italiaan schoof onderuit nabij bocht 2 maar bleef daarbij zelf ongedeerd. De vijfde rondetijd in deze sessie werd op de klok gezet door Jeremy Alcoba die zich hiermee als negentiende kwalificeerde terwijl Zonta van den Goorbergh ook in deze sessie uitstekend op dreef was en zich met een tiende rondetijd verzekerde van de vierentwintigste startplaats voor zijn dertiende Moto2 race in zijn carrière.

Q2
Om 15:35 uur gingen op de Red Bull Ring op groen voor deze tweede en beslissende kwalificatiesessie kon de strijd voor de Moto2 pole beginnen. Het duurde ongeveer tot halverwege de sessie alvorens de eerste coureur onder de snelste rondetijd van Beaubier gereden in Q1 wist te komen. Vervolgens ging het echter snel en zagen we Alonso Lopez de eerste rondetijd van in de 1’33 op de klok zetten. Beaubier schoof met nog vier minuten te gaan onderuit in bocht 1 en zag daarmee een vroegtijdig einde komen aan zijn kwalificatie. Twee minuten later volgde Aron Canet het voorbeeld van de Amerikaan door op dezelfde plaats ten val te komen. Tot aan de laatste minuut leek de 1’33.981 van Lopez buiten bereik maar de CAG Speed Up coureur overkwam na zijn sterke optreden tijdens de voorgaande race in Silverstone – Lopez reed nagenoeg de gehele race op kop om in de laatste ronde nog gepasseerd te worden door Augusto Fernandez en daardoor als tweede te eindigen – nagenoeg hetzelfde in deze kwalificatiesessie. Het was namelijk Ai Ogura die in zijn allerlaatste ronde een rondetijd van 1’33.933 op klok zette, daarmee 0,048 seconde onder de tijd van Lopez dook en zo de pole voor de neus van de 21-jarige Spanjaard wegkaapte. Fernandez eindigde als derde en eiste daarmee de laatste plaats op de eerste startrij voor zich op. De vierde rondetijd werd op de klok gezet door Jake Dixon voor Somkiat Chantra, de dit weekend van een blessure teruggekeerde Pedro Acosta en Celestino Vietti. Marcel Schrötter kwalificeerde zich als achtste gevolgd door Albert Arenas terwijl Lorenzo Dalla Porta in deze dertiende Moto2 kwalificatie de top tien completeerde. Bo Bendsneyder noteerde in deze sessie een snelste rondetijd van 1’34.655, een rondetijd die bij het vallen van de finishvlag goed was voor de zestiende startplaats.

#64 Bo Bendsneyder – P16 – 1.34,655 (+ 0.722)

“In de loop van de dag hebben we ons weten te verbeteren, maar dat gold ook voor de rest. Hoewel we moeite hadden om die ene snelle ronde op dit circuit te vinden, konden we ons toch bij de snelsten scharen. Ik ben blij want in vergelijking met vorig jaar hebben we een grote stap voorwaarts gezet op deze baan, maar we staan nog niet op de gridpositie die we graag zouden willen. Het is positief dat we qua tempo bij de snelste coureurs zitten, maar we moeten kijken waar we ons kunnen verbeteren, vooral in de eerste sector. We zullen alle informatie die we hebben verzameld analyseren om morgen een stap voorwaarts te maken.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten