Bendsneyder puntloos in Spanje

Bo Bendsneyder eindigde zondag in de Moto2 race van de Gran Premio MotoGP™ Guru by Gryfyn de España teleurstellend als zeventiende. De Nederlander verloor de wedstrijd bij wijze van spreken al nog voordat deze gestart was.
Een defecte (externe) starter op de startgrid zorgde ervoor dat de Pertamina Mandalika SAG Team coureur zijn machine niet op tijd gestart kreeg. Een geluk bij een ongeluk was dat een ander team zo sportief was om Bendsneyder’s machine alsnog aan de praat te maken. Dit gebeurde echter buiten de toegestane tijd met als gevolg dat de Nederlander naar de laatste plaats op de grid terug werd verwezen. Ondanks dit ongemak reed Bendsneyder wel een sterke wedstrijd, een wedstrijd die met een zeventiende plaats echter wel zonder beloning bleef. Na afloop stak Bendsneyder zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken.

#64 Bo Bendsneyder (P17):

“De motor startte niet op de grid, dus ik moest vanaf de laatste positie op de grid aan de wedstrijd beginnen. Dit is echt wel een dingetje, dit is namelijk al vaker gebeurd. Zoiets kan altijd een keer gebeuren, maar dit is nu zelfs de tweede keer op rij dat dit gebeurt en dat kan en mag gewoon niet. In Austin werkte het ook niet, daar hadden we uiteindelijk geluk en twee seconden over anders hadden we daar ook een probleem gehad. Maar goed ook, anders hadden we daar immers niet op het podium gestaan.
Nu moet ik wel eerlijk zijn, we hadden hier vandaag ook zonder deze tegenslag waarschijnlijk niet voor het podium meegedaan maar een elfde, twaalfde plaats was zeker wel mogelijk geweest. We kunnen het helaas allemaal niet terugdraaien. Een weekend met weinig positieve dingen dus hier in Jerez, laten we dit maar snel achter ons laten en ons richten op het komende raceweekend in Le Mans.”

Opvallend was dat ook Bendsneyder’s teamgenoot Lorenzo Dalla Porta problemen kende op de startgrid en hierdoor zelfs vanuit de pitstraat aan de wedstrijd moest beginnen. De Italiaan had echter wel een ander probleem, een niet vastzittende kap over de remschijf (voorwiel) zorgde voor de nodige tegenslag.

Uitslag race:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten