Teleurstellend vroegtijdig einde voor Bendsneyder in Duitse GP

Bo Bendsneyder kon de race zondagmiddag niet voltooien nadat hij meteen na de start in de eerste bocht betrokken was geraakt bij een vervelende crash, een crash met nog vervelender gevolgen. Bendsneyder liep namelijk een gebroken rechtersleutelbeen op waardoor hij komend weekend zijn thuis Grand Prix op het TT Circuit Assen goed als zeker zal moeten missen. Na het incident werd Bendsneyder naar het medisch centrum gebracht waar de blessure niet veel later werd bevestigd. Bendsneyder is momenteel op de terugweg naar Nederland om zich maandag in het ziekenhuis te melden voor een operatie. Vanzelfsprekend wil Bendsneyder er alles aan doen en proberen er komend weekend in Assen bij te kunnen zijn. Of dit realistisch is zal de komende dagen moeten blijken. De teleurstelling was vanzelfsprekend groot en veel had de Pertamina Mandalika SAG Team coureur dan ook niet te vertellen voor zijn terugreis naar Nederland.

#64 Bo Bendsneyder (DNF):

“Er valt vandaag niet veel te zeggen, alleen dat ik sterker terugkom.”

Wel heeft het Pertamina Mandalika SAG Team in een statement laten weten het niet eens te zijn met dergelijke acties op de baan – Bendsneyder kwam ten val nadat hij geraakt werd door een veel te laat remmende Jeremy Alcoba – en dat er alles aan gedaan moet worden om dergelijke situaties te voorkomen. Dit keer bleef het bij ‘slechts’ een gebroken sleutelbeen maar dergelijke situaties kunnen ook anders aflopen.

Pertamina Mandalika SAG Team: “We zijn erg teleurgesteld dat onze coureur komend weekend niet kan deelnemen aan zijn thuis Grand Prix. We leven met je mee Bo!”

Race uitslag

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten