Bendsneyder 26e in natte kwalificatie op Silverstone

Zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd, 14:45 uur Nederlandse tijd begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op Silverstone. Nadat het in de ochtend zeer veel had geregend klaarde het na het middaguur op en stopte het met regenen, echter was de baan nog wel volledig nat en moest er met regenbanden gereden worden.

Q1

WK leider Tony Arbolino stond op vrijdag buiten de top veertien waardoor hij deel moest nemen aan Q1. De Italiaanse WK leider kwam sterk uit de startblokken maar ging vervolgens onderuit in bocht 16 (Vale) waardoor hij kostbare rijtijd verloor. Fieten Olie Racing GP coureurs Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh werkten goed samen en manifesteerden zich daarmee in de top vier. Aan het einde van deze Q1 sessie deed Arbolino er nog een schepje bovenop en reed hij met een 2’17.663 de snelste rondetijd voor Barry Baltus, Zonta van den Goorbergh en Darryn Binder waardoor deze vier coureurs verder mochten naar Q2. Voor Bo Bendsneyder was het een teleurstellende sessie, de Nederlander eindigde als twaalfde en zal daarmee vanaf de 26e plaats moeten starten.

Q2

De achttien snelste Moto2 coureurs kwamen vervolgens in actie in de tweede kwalificatiesessie om te bepalen wie er zondagmiddag vanaf pole position mag starten. Albert Arenas maakte al gauw een fout en ging onderuit, gelukkig voor de Spanjaard was zijn machine nauwelijks beschadigd en kon hij zijn weg vervolgen. Barry Baltus leek zich goed te voelen in deze omstandigheden en samenwerkend met teamgenoot Zonta van den Goorbergh klokte hij halverwege de sessie de snelste rondetijd. Thuisrijder en publiekslieveling Jake Dixon ging op dat moment onderuit bij het uitkomen van bocht 8 (Woodcote) waarbij zijn Kalex zwaar beschadigd raakte. Van den Goorbergh deed er vervolgens een schapje bovenop en reed de snelste rondetijd waarmee hij er een 1-2 van maakte voor Fieten Olie Racing GP. Baltus ging kort daarvoor onderuit waardoor zijn sessie ten einde kwam. Uiteindelijk was het Pedro Acosta die in de slotfase de snelste rondetijd op de klok wist te zetten en met een snelste ronde van 2’16.953 de pole voor zich opeiste voor Fermin Aldeguer en Van den Goorbergh die hiermee zijn eerste frontrow start wist te scoren in de klasse. Van den Goorbergh’s Fieten Olie Racing GP teamgenoot Baltus kwalificeerde zich ondanks zijn crash uiteindelijk nog als achtste.

#64 Bo Bendsneyder – P26:

“Vandaag was een moeilijke dag, zelfs in de natte omstandigheden had ik niet het beste gevoel. We maakten wel stappen in de juiste richting, maar de vooruitgang die we hebben geboekt is niet terug te zien in de resultaten. We richten ons op de race van morgen, die naar het zich laat aanzien droog zal zijn. Ik ga proberen een goede start te maken en een geweldige comeback te maken.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten