Bendsneyder buiten de punten in Indische GP

Zondagochtend om 10:15 gingen de lichten uit voor de Moto2 race op het Buddh International Circuit. Polesitter Jake Dixon kende een goede start en bleef aan de leiding. Zonta van den Goorbergh viel iets terug naar de zevende plek. Barry Baltus had een slecht begin door een crash voor hem en lag op een vierentwintigste plaats. Bo Bendsneyder won een plekje en lag tweeëntwintigste. Verder in het veld ging het mis doordat Jeremy Alcoba te laat remde en een grote valpartij veroorzaakte. Naast Alcoba lagen Somkiat Chantra, Celestino Vietti, Marcos Ramirez en Taiga Hada in het grind. Door deze crash kwam de rode vlag uit en zou de race hervat worden over 12 ronden met de originele startgrid. Vietti en Hada zouden deze herstart niet halen. Bij de herstart pakte Sergio Garcia de kopstart gevolgd door Pedro Acosta en Alonso Lopez. Zonta van den Goorbergh handhaafte zich op plek acht. Baltus won een aantal plekken en klom naar plek tien. In bocht vier ging het wederom mis en nu waren het Ogura, Lowes en Canet die ten val kwamen. Bo Bendsneyder lag na de eerste doorkomt op een eenentwintigste plaats. Pedro Acosta wist snel weg te rijden bij de groep achter hem waar Tony Arbolino opgeklommen was naar de tweede plaats. Toen ging het mis tussen Dixon en Lopez die samen in bocht 4 ten val kwamen. Hierdoor lag Zonta van den Goorbergh op een vijfde plaats na het inhalen van Darryn Binder. Bendsneyder lag op dit moment negentiende. Na het oprapen van de motor ging het voor een tweede keer mis voor Dixon, hierdoor kwam zijn race definitief ten eind. Halverwege de race had Acosta een voorsprong van twee seconden op Arbolino en Garcia op drie. Van den Goorbergh hield knap stand en reed op de vijfde plek. Bendsneyder was teruggevallen naar de eenentwintigste positie. Met nog vier ronden te gaan kwam Manuel Gonzalez langs zij bij van den Goorbergh. Bij het nemen van de long lap ging Alcoba onderuit. De grootste strijd in deze race was voor het laatste podium plekje tussen Garcia en Roberts. In de voorlaatste ronde kwam Roberts naar de derde plek. Pedro Acosta wist de race uit te rijden en kwam als eerst over de streep. Tony Arbolino was inmiddels losgereden van Garcia en Roberts. Daarachter was het Manuel Gonzalez die wederom vijfde werd. Zonta van den Goorbergh beloonde zijn ijzersterke race met een zesde plaats. Baltus eindigde op een achtste plaats en Bendsneyder kwam niet verder dan een achttiende plaats nadat Nozane en Skinner voor hem onderuit gingen.

Niet alleen de hitte in combinatie met de hoge luchtvochtigheidsgraad maakt het racen in India tot een fysieke uitdaging. Ook de omstandigheden in dergelijke landen zorgen voor een uitdaging om fit te blijven en maag- en darmklachten zijn tijdens Grand Prix weekenden in dergelijke landen dan ook schering en inslag. Ook Bo Bendsneyder kreeg uitgerekend zondag tijdens de wedstrijddag op het Buddh International Circuit te kampen met fysiek ongemak. Maagklachten zorgden ervoor dat de race uitliep op een uitputtingsslag voor de Pertamina Mandalika SAG Team coureur. Ondanks deze problemen besloot de Nederlander om zondag wel gewoon van start te gaan in de race maar het fysieke ongemak zorgde er wel voor dat het een zware opgave werd. Ondanks deze tegenslagen slaagde Bendsneyder erin om de race te volbrengen maar meer dan de achttiende plaats zat er gezien de omstandigheden niet in.

#64 Bo Bendsneyder (P18):

“Sinds zondagochtend heb ik last van mijn maag en ik had weinig energie, maar ik heb de hele dag veel gehydrateerd. Het is jammer dat dit uitgerekend tijdens de wedstrijddag gebeurde, de voorgaande dagen hier in India voelde ik me prima. Tijdens de race had ik veel last onderweg, ik had totaal geen energie. Kortom, een race om snel te vergeten.”

Race uitslag:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten