Bendsneyder scoort punten in tweede thuisrace

Bo Bendsneyder kende zondag op het Pertamina Mandalika International Street Circuit een uitstekende start van de wedstrijd. De Nederlander wist zich goed staande te houden zo rond de tiende plaats. In de slotfase van de race, in een gevecht voor de negende plaats kreeg de Nederlander een flinke beuk van een collega coureur waardoor hij naast de baan raakte. Bij deze actie gingen er kostbare seconden en een aantal posities verloren waardoor uiteindelijk de twaalfde plaats zijn deel werd.

Bo Bendsneyder#64 – (P12) :“Ik ben superblij dat het goede gevoel weer terug is. Ik wil mijn crew bedanken omdat ze heel hard hebben gewerkt en altijd in me bleven geloven. We hebben een aantal grote dingen veranderd om het juiste gevoel terug te krijgen en daardoor kon ik vandaag vechten voor belangrijke posities in de race. Ik streed lang voor de negende positie, maar helaas kreeg ik flinke duw op het moment dat ik een andere rijder inhaalde waardoor ik naast de baan raakte. Door dit voorval verloor ik in die bewuste ronde ongeveer drie seconden. Zonder deze actie zou ik negende of tiende zijn geworden. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in het racen, maar het belangrijkste is dat het goede gevoel terug is waardoor we weer met de top mee kunnen strijden. We moeten komend weekend in Australië weer een stap voorwaarts zien te maken!”

Bendsneyder heeft na vijftien Grand Prix weekenden 26 WK-punten achter zijn naam staan en bezet daarmee de negentiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Race uitslag:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten