Bendsneyder: “Stap voorwaarts, maar niet genoeg”

Zaterdag om 13:45 uur lokale tijd, 08:45 uur Nederlandse tijd ging de eerste kwalificatie van de Moto2 klasse van start. Bo Bendsneyder en Barry Baltus moesten via Q1 proberen een plekje te bemachtigen voor Q2. Met namen als Tony Arbolino, Filip Salac, Manuel Gonzalez en Ai Ogura zou dit een lastige klus worden.

Q1
De coureurs die na de drie trainingen buiten de top veertien stonden gingen van start in deze eerste kwalificatie sessie. Na de eerste ronden stond Filip Salac bovenaan gevolgd door Tony Arbolino, Sam Lowes en Manuel Gonzalez. Bendsneyder en Baltus stonden zevende en achtste. Uiteindelijk wist Izan Guevara zich nog in de top vier te rijden ten koste van Ogura en Gonzalez. Bendsneyder en Baltus wisten zich niet meer te verbeteren en bleven steken op de zevende en achtste plek.

Q2
Met deze vier heren en de andere veertien ging de tweede kwalificatie van start. Waar Salac in Q1 de snelste tijd noteerde ging hij in zijn eerste snelle ronde in deze sessie onderuit. Nadat de eerste snelle ronden gerreden waren stond Fermin Aldeguer bovenaan gevolgd door Marcos Ramirez en thuisrijder Somkiat Chantra. Zonta van den Goorbergh stond op een zevende plek. Waar in Q1 iedereen één stint deed namen de meesten in Q2 de tijd om een een nieuwe band te halen. Dit resulteerde erin dat ook aan het eind van de sessie snelle tijden gerreden werden. Pedro Acosta wist de tijd van Aldeguer nog aan te scherpen, maar Aldeguer zelf antwoordde met de snelste tijd ondanks een save in de laatste bocht. Naast Fermin Aldeguer op de eerste startrij staan Pedro Acotsa en Albert Arenas. Zonta van den Goorbergh noteerde de vijftiende tijd.

#64 Bo Bendsneyder – (P21):

“We hebben in Q1 een een goede stap kunnen maken, maar dat was jammergenoeg te weinig. We zullen zien wat we kunnen doen om morgen een goede race te kunnen hebben”.

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten