Bendsneyder net buiten de punten: 16e

De Moto2 race van de Grande Prémio Tissot de Portugal kende zondag een bijzonder verloop. Waren het in de beginfase van de race Alonso Lopez en Fermin Aldeguer die het tempo bepaalden, niet veel later werd het een ander verhaal voor de twee Beta Tools SpeedUp coureurs. Aldeguer kreeg een jumpstart aan zijn broek met als gevolg een dubbele longlap penalty. Terwijl Aldeguer hierdoor terugviel naar de elfde plaats in de wedstrijd ging het uitgerekend in de elfde ronde mis voor de op dat nog steeds aan de leiding rijdende Lopez. De Spanjaard schoof onderuit met als gevolg einde race. Vooraan het veld nam Aron Canet vervolgens het heft in handen met achter zich Joe Roberts, Manuel Gonzalez en Ai Ogura terwijl Aldeguer de man van de wedstrijd werd door na zijn dubbele longlap penalty in de slotfase nog weer de aansluiting te bewerkstelligen bij de frontrunners. In de slotfase was het echter Canet die een klein gaatje wist te slaan en zo naar zijn allereerste Moto2 overwinning wist te rijden. Roberts eindigde op twee seconden van de winnaar als tweede terwijl polesitter Gonzalez de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste. Aldeguer wist in de laatste ronde Ogura nog te verschalken en zo nog als vierde de finish te passeren terwijl de Japanner als vijfde werde afgevlagd. Sergio Garcia, Celestino Vietti, Albert Arenas, Marcos Ramirez en Somkiat Chantra completeerden de top tien in deze tweede Moto2 race van 2024.

Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh konden geen potten breken in deze race, beidde Nederlanders eindigden buiten de punten waarbij Bendsneyder zestiende en Van den Goorbergh negentiende werd. Van den Goorbergh’s teamgenoot Barry Baltus scoorde na zijn tweede plaats in Qatar dit keer weliswaar opnieuw WK punten, drie stuks nadat hij als dertiende de finish was gepasseerd.

Bo Bendsneyder (P16): “Het was een moeilijke race. Ik had geen goed gevoel tijdens de race, dus we hebben niet het resultaat behaald waar we op hoopten. Nu gaan we naar Amerika, waar we hopen het beter te doen. We blijven werken om ons best te doen in Austin.”

Race uitslag:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten