Bendsneyder 10e in kwalificatie in Austin

Zaterdag om 13:45 uur lokale tijd, 20:45 uur Nederlandse tijd begon de kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Circuit of The Americas. Het was zonnig en warm op het Amerikaanse circuit maar ook waaide het stevig.

Q1
De coureurs die na de trainingen buiten de top veertien geëindigd waren gingen moesten deelnemen aan deze eerste kwalificatiesessie. Dat was onder andere Zonta van den Goorbergh maar ook Moto2 racewinnaars Celestino Vietti en Somkiat Chantra waren onderdeel van deze sessie. Met een 2’07.797 was Vietti bijna een halve seconde sneller dan Jaume Masià, Albert Arenas en Diogo Moreira die samen met hem door mochten naar Q2. Chantra eindigde als vijfde waardoor hij zondag vanaf de negentiende plaats zal starten. Het was een teleurstellende sessie voor Van den Goorbergh die niet verder kwam dan de tiende tijd wat resulteert in de 24e startplaats.

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens de baan op om in de tweede kwalificatiesessie te bepalen wie er zondag vanaf pole position mag starten. Nadat Vietti in Q1 de snelste rondetijd had gereden ging het in Q2 al gauw mis met een crash, het kostte de Red Bull KTM Ajo coureur veel kostbare rijtijd. Ook landgenoot Tony Arbolino maakte een foutje met een valpartij in bocht 15, de Elf Marc VDS Racing Team coureur kent tot dusver een heel lastig seizoen. In een enerverende sessie was het Aron Canet die met een 2’07.631 pole position opeiste voor Boscoscuro coureurs Fermín Aldeguer en Sergio García. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als tiende op het circuit waar hij een jaar geleden zijn eerste en tot dusver enige Moto2 podium behaalde, RW-Idrofoglia Racing GP coureur Barry Baltus eindigde als twaalfde.

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten